Din lokala prefab-producent i väst

Betong & Prefab är ett fristående och privatägd företag. Alla våra medarbetare har en för branschen lång erfarenhet av prefab-tillverkning inom hus-, VA- och markprodukter.

betongtunnel

Historik

Vår betongfabrik startade sin tillverkning 2005 som ett systerbolag till dåvarande Kran & Pålning. Under 2011 såldes entreprenaddelen (Kran & Pålning) och påltillverkningsdelen fasades ut. Detta har gett oss möjlighet att öka produktionen av andra produkter.

Ett axplock av väsentliga projekt som fabriken levererat till är bl.a. Malmös nya köpcentrum Emporia, ombyggnad av bostadsområdet vid Friggagatan i Göteborg, Green Cargos nya logistikanläggning i Norrköping samt diverse infrastrukturprojekt runt utbyggnaden av E45.

Går det att göra i betong så gör vi det, inget är omöjligt

Vi tar hand om hela kedjan, allt ifrån projektering och konstruktion till produktion, leverans och montering. Vi blandar betongen själva i egen betongstation och är sedan starten anslutna till Nordcert som är vårt certifieringsorgan. För att förbättra leveranssäkerheten valde vi att flytta tillverkningen till Björröds industriområde i Landvetter strax utanför Göteborg.

Vi jobbar efter mottot ”Går det att göra i betong så gör vi det, inget är omöjligt”.

Växel: 031-94 77 77

Aktuellt

 • 27 mars 2019

  Ny formteknik underlättar målningsarbetet

  Betong & Prefab kan nu genom ny formutrustning erbjuda gjutning av massiva väggar med två synliga formsidor. Detta innebär bl.a. en stor tidsvinst vid målningsarbetet. Vill du veta mer, vänligen kontakta Jonas Olsson: jonas.olsson@betongochprefab.se 0706-000 171

 • 9 april 2018

  Varbergs Teater

  Genom Peab fick vi i uppdrag att leverera betongelement för utbyggnaden av Varbergs Teater. Betongelementen är skräddarsydda för att passa ihop med den befintliga teaterbyggnaden som har över 120 år på nacken. I projektet ingick leverans av element för bjälklag, innerväggar, fasadväggar och trappor.

 • 9 april 2018

  Tankloket och Kölen i Malmö

  Tankloket och Kölen är två nya bostadsprojekt i Limhamn som totalt innefattar 279 stycken hyresrätter. Uppdraget är ett fullprefabprojekt där vi står för projektering, produktion och leverans av betongelement för stommarna.